Wat heb ik nodig bij de verkoop?

Wat u nodigt heeft bij de verkoop van uw auto hangt af van of u de auto voor, of na 01-01-2014 heeft gekocht. Per die datum zijn er veranderingen doorgevoerd omtrent de tenaamstellingsdocumenten.

Klik hier om te kijken wat u nodig heeft indien u de auto voor 01-01-2014 op naam heeft gesteld.
Klik hier om te kijken wat u nodig heeft indien u de auto na 01-01-2014 op naam heeft gesteld.

 

U heeft de auto voor 01-01-2014 op naam gesteld.

kentekenbewijs_voor_2014In deze situatie bent u in bezit van het oude kentekenbewijs met Deel 1A, Deel 1B en het overschrijvingsbewijs. Op de afbeelding hieronder staan de 3 benodigde delen afgebeeld.
Op de achterkant van ieder papier staat welke deel het is; Deel 1A, Deel 1B, of het overschrijvingsbewijs.
Zonder 1 van deze delen is het niet mogelijk om uw auto te verkopen. Dit dient dus compleet te zijn.

 

Indien u een van deze papieren kwijt bent kunt u deze opnieuw aanvragen bij de RDW, klik dan hier.

 

U heeft de auto na 01-01-2014 op naam gesteld.

kentekenbewijs_na_2014In deze situatie bent u in bezit van het kentekenbewijs in de vorm van een pasje. Dit pasje heeft u van de RDW ontvangen via de post in combinatie met een brief. (zie foto) Op deze brief staat een 5-cijferige code. Voor die code (in de afbeelding wijst de pen erna) staan 4 lege vakjes. Daar heeft u als het goed is een code handmatig ingevuld. Samen met het pasje heeft u nu de benodigde gegevens om uw auto te verkopen.

 

De 4-cijferige code die handmatig ingevuld dient te worden heeft u bij het postkantoor op een soort kassabonnetje ontvangen. Of indien u de auto bij een autobedrijf heeft gekocht en daar is de auto ook op naam gezet dan heeft u daar een A-4tje ontvangen, het tenaamstellingsverslag. Daar staat dan de 4-cijferige code op.

 

Als u 1 van deze gegevens niet heeft dan kunt u deze opnieuw aanvragen bij de RDW, klik dan hier.